HU EN

Híreink, információ, keresés

2D-s és 3D-s lézervágás

Lemezalkatrészeink gyártásának fontos eleme a Trumpf TLC 105/3D típusú, 6 tengelyes lézervágó berendezésünk, mellyel 2D-s és 3D-s vágás is kivitelezhető.

A berendezés asztalmérete igen nagy, 3000x1000 mm, s a magassági munkatere 500 mm, így alkalmas nagyméretű táblák és alkatrészek vágására is, illetve lehetőség van több alkatrész egyidejű vágására is.
5 kW-os teljesítménye lehetővé teszi vastag anyagok vágását, valamint lézerhegesztést is.

A képességgel, (alvállalkozók bevonása nélkül), valósíthatunk meg olyan termékek előállításai, melyeknél egyes műveleti lépések - a gyártott termékek bonyolult geometriai formái miatt - szerszámokkal nem kivitelezhetőek.

A berendezés segítségével az új projekteknél – egyes esetekben – optimalizálhatóvá válik a termék-előállítás lépéseinek sora, pl. kisszériás termékek esetében a körülvágó szerszám helyett gazdaságosabban alkalmazható a lézervágás.
Ezen túlmenően lényegesen lerövidíthető az „Off Tool Parts” alkatrészek biztosítása a vevők számára, ami versenyelőnyt jelenthet.

Külön előnyt jelent e technológiánk alkalmazásánál, hogy a vágáshoz szükséges, a vágandó darabok azonos pozícióját biztosító készülékeket is - saját gyártóeszköz üzemünk segítségével - mi magunk tervezzük és gyártjuk le.

Ez a képességek jelentősen optimalizálják termék-előállításunk technológiai műveletsorát, s megvalósítható a termék-előállítási és annak költségráfordításának optimalizálása is.

2d 3d lézervágás