HU EN

Híreink, információ, keresés

Informatikai támogatottságunk

 

A HAJDU Autotechnika Ipari Zrt. az IFS Applications ERP rendszer segítségével teljesíti az autóipari beszállítói követelményeket.
 
Az IFS Applications ERP rendszer által biztosított fő folyamatok:

  • rendelés-feldolgozás, (EDI),
  • anyagigény előrejelzés és megrendelés, (MRP),
  • gördülő gyártási terv készítés,
  • erőforrás és kapacitás szükséglet tervezés, (CRP),
  • szerszám- és eszköz karbantartás,
  • vonalkódos készletnyilvántartás és gyártáskövetés, (FTY),
  • karbantartási modul,
  • mérő- és ellenőrző eszköz kezelés,
  • teljes pénzügy, számvitel és kontrolling riport,
  • menedzsment riport.

EDI, MRP, CRP, FTY

EDI - Elektronikus adatcsere (Electronic Data Interchange):
Az EDI olvasó modul, a Vevői ütemezés modullal, melyek együtt képesek kezelni a vevőinktől elektronikus formában (EDI VDA4905 szabvány szerinti) érkező rendeléseket, előrejelzéseket. Az EDI bevezetésével töredék idő alatt megtörténik a vevői rendelések feldolgozása, illetve az ehhez kapcsolódó összes többi folyamathoz (MRP, CRP, gyártástervezés) szolgáltat pontos és naprakész adatokat.

MRP - Anyagszükséglet tervezés (Material Requirement Planning):
A vállalatirányítási rendszerben (IFS) rögzített vevői igények és az egyes cikkekhez kapcsolódó termékstruktúra alapján, (mely az adott cikkhez szükséges anyagból és a szükséges gyártási lépésekből áll), az MRP modul kiszámolja a vállalat összes (alap-, rezsi- és segéd-) anyag szükségletét, melyből igény szerint beszerzési megrendelést készít a preferált, vagy fixen beállított beszállító részére, melyet elektronikus formában (EDI, e-mail), vagy nyomtatott formában lehet továbbítani.

CRP - Kapacitásszükséglet tervezés (Capacity Requirement Planning):
A vállalatirányítási rendszer cikkeihez rögzített műveletterv és termékstruktúra alapján dolgozik. Itt adott művelethez adott munkahely és ciklusidő van rögzítve. Ez a modul közvetlen összeköttetésben van az MRP-vel. Ugyanis az anyagszükséglet tervező által generált igények alapján, a darabszám és a ciklusidő szorzatából képződik az adott munkahely kapacitásának lekötése.

FTY - Vonalkódos rendszer, (Full-traceability)
A vonalkódos technika, az ún. "aktív vonalkód" fenntartja a folyamatok áttekinthető irányítását, az autóiparban megkövetelt nyomonkövethetőséget, ugyanakkor az abban résztvevő összes dolgozó személyes tevékenységének közvetlen ellenőrzését is lehetővé teszi.

Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a vállalati szervezettség legmagasabb fokát adja vállalatirányítási rendszerünk.