HU EN

Híreink, információ, keresés

LogisztikaA logisztikai folyamataink lefedik a vevőtől érkező rendelések (EDI, email, fax) kezelését, a vállalatirányítási rendszerben történő rögzítését és folyamatos kezelését. Vevőink többsége heti lehívás alapján küldi meg az igényeit, de ugyanígy egyedi igények kezelésére is fel vagyunk készülve.

A vevői igények a rendszerben beállított paraméterek alapján automatikusan generálják az anyagszükséglet tervezési információkat, mely az alapja az alapanyag beszerzésünknek. Éves szinten több ezer tonna fémlemeztekercset dolgozunk fel (ausztenites és ferrites rozsdamentes anyagok, szénacélok, csövek stb.), melyek kezelésére és tárolására egy 2200 négyzetméteres dedikált raktár, illetve ezen túlmenően egy mintegy 12000 férőhelyes (multi-level system) speciális raktár áll rendelkezésünkre a cégcsoporton belül a palettás áruk és gyártóeszközök tárolására. Az alapanyag és a gyártóeszközök kezelését több, saját targoncával oldjuk meg, akár 7,5t terhelésig.

Logisztika

Az integrált vállalatirányítási rendszer (IFS) keretén belül több autóipari elvárással együtt megvalósított a teljes nyomon követhetőség (Vonalkód alapú sarzs- és gyártáskövetés, FIFO elv, raktári hely lokációk stb.) mely folyamatok igazak mind a beérkező alapanyagokra, mind a félkész- illetve késztermékekre.

A vevői igények alapján napi, heti illetve rendszeresített időkapus kiszállításokat végzünk (autóipari sztenderdek szerint), bel- és külföldre, szerződött partnerekkel, illetve a vevő által kijelölt szállítmányozó cégekkel együttműködve.

EDI rendszer:


Az integrált vállalatirányítási rendszernek köszönhetően lehetőség van a vevői igények EDI-on (Electronic Data Interchange) történő fogadására és feldolgozására. A feldolgozó modul rugalmasságát tekintve alkalmas a szabványos EDI fájlok (VDA4905) illetve ezen túlmenően akár Excel fájlokból is a vevői igényeket feldolgozni. Egyedi igény esetén külön egyeztetés szükséges, de a rendszer flexibilis újfajta vagy más szabvány szerinti adatok kezelésének az adaptálására is.

Szerszámkezelés


A cég profiljából adódóan több mint 1800 db szerszámot használunk, amiből kb. 500 db sorozat alkatrész és kb. 1300 db pótalkatrész szerszám. Típustól függően külön raktárakban, lokáció számmal összerendelve végezzük a tárolásukat. A fizikai mozgások és a karbantartási munkálatok közvetlenül regisztrálva vannak a vállalatirányítási rendszerben, ez lehetőséget biztosít a mindenkori pozícióazonosításra, fix legyártott darabszám utáni karbantartásra, illetve a szükséges elemzések elvégzésére.

Alapanyagraktárunk 2200 négyzetméteres, a legyártott termékek a készáruraktárba kerülnek. A gyártás során használt szerszámokat speciális, többszintű raktárban tároljuk. Raktáraink területét folyamatosan bővítjük. Évente 6000 tonna anyagot használunk fel, targoncáink maximális terhelhetősége 7,5 tonna.