HU EN

Híreink, információ, keresés

Téglás város és a HAJDU

2014. szeptember 28.

 

Kicsit rendhagyó, de igen nagy érdeklődést kiváltó rendezvény lebonyolításának lehettek részesei szeptember 25-én, a téglási Városi Könyvtár és Közművelődési  Intézménybe látogatók.

Az Intézmény, a már hagyománnyá vált, a város lakóiból nagy érdeklődést kiváltó rendezvénysorozatában, ezúttal a város  életében, feljődésében több, mint 60 éve meghatározó szerepet betöltő, a város lakói közül oly sok embernek megélhetést és emlékeket adó HAJDU Cégcsoport történetét és jelenét, s Téglás város, valamint lakóinak a "Gyárral " való, jövőbe mutató kapcsolatát mutatta be.

„A mi gyárunk - Emlékeink a Hajdúsági Iparművek életéből” címmel megrendezett kiállítás anyagának nagy része is a téglási emberek személyes tárgyaiból, fotóiból, valamint a Cégcsoport történeti anyagából állt össze.

A sokakban nosztalgiát kiváltó tárgyakon túlmenően személyes történetek, adomák felelevenítésével osztották meg a jelenlévők személyes emlékeiket.

A múlt felidézésén túlmenően a jövőbe is tekinthettünk, hisz a Cégcsoport vezetői beszéltek a múltra építkező jelenről, a sok-sok év történéseiről, változásairól, és arról a kitartó munkáról, melynek eredménye a mai, korszerű arculat, az új profilok, az itthon és külföldön is egyaránt ismert és elismert termékek, melyek ma jellemzik a „Gyárat”.

A jövőbeni tervek ismertetése összecsengett a város vezetésének szándékaival, hogy az eddig közösen megtett út tovább folytatódjék, s közös munkával, együtt fejlődjön tovább a város és a vállalkozás.

 

Vissza a hírekhez