HU EN

Híreink, információ, keresés

Új technológiai képesség

2015. március 17.

Társaságunk termék-előállításának minél optimálisabb megvalósításához folyamatosan fejleszti technikai, technológiai képességeit.
E folyamatban most egy Trumpf TLC 105/3D típusú, 6 tengelyes lézervágó berendezést vásároltunk.

A berendezés asztalmérete igen nagy, 3000x1000 mm, s a magassági munkatere 500 mm, így alkalmas nagyméretű táblák és alkatrészek vágására is, illetve lehetőség van több alkatrész egyidejű vágására is. Az eszközzel 2D-s és 3D-s vágás is kivitelezhető.
5 kW-os teljesítménye lehetővé teszi vastag anyagok vágását, s lézerhegesztést is.

Az új képességgel lényegesen megnő vevőink ellátásának biztonsága, mivel az eddig alvállalkozó által végzett művelet saját feltételrendszerben történő megvalósítása kiküszöböli az eddigi igen nagymértékű kiszolgáltatottságot. Ezen túlmenően lényegesen csökken az eddigi folyamat miatti logisztikai és koordinációs teher is.

A berendezés segítségével az új projekteknél – egyes esetekben – optimalizálhatóvá válik a termék-előállítás lépéseinek sora, pl. kisszériás termékek esetében a körülvágó szerszám helyett gazdaságosabban alkalmazható a lézervágás. Ezen túlmenően lényegesen lerövidíthető az „Off Tool Parts” alkatrészek biztosítása a vevők számára, ami versenyelőnyt jelenthet.

Vissza a hírekhez