HU EN

Híreink, információ, keresés

Sikeres ISO 14001-es felülvizsgálati audit

2015. március 13.

A HAJDU Cégcsoporthoz tartozó társaságok tevékenységeik során kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra, s ezen belül a környezet védelmére, az alkalmazott technológiák környezetterhelésének minimalizálására.

E törekvés már elődcégünket, Hajdúsági Iparműveket is jellemezte. Elődcégünk ennek szellemében már 1997-ben kiépítette az ISO 14001-es rendszerszabvány szerinti környezetirányítási rendszert, melyet a nemzetközileg ismert és elismert SGS-sel tanúsított.

Az elődcég Cégcsoporttá alakulásakor – tekintettel a közös működési területre, és az egyes tevékenységek szimbiózisára – a társaságok úgy döntöttek, hogy ezen irányítási rendszert közösen működtetik és fejlesztik tovább.

Mint minden tanúsított irányítási rendszernél, KIR rendszerünknél is, háromévente megújító és a közbenső években felülvizsgálati auditra kerül sor – a tanúsító által.
A tavalyi megújító után ez évben március 12-13.-án került sor a ciklus első felülvizsgálati auditjára.

A tanúsító szervezet auditorai a két napon keresztül áttekintettek dokumentációs rendszerünket, s helyszíni bejárások során győződtek meg tevékenységünk rendszerszabványok és a belső szabályozások szellemének való megfelelőségéről.

Az audit során az auditorok még enyhe eltérés sem állapítottak meg, s több pozitív észrevétel mellett, néhány javító szándékú észrevételt tettek, melyek a jogszabályi, valamint hatósági kötelezettségeink teljesítését segíthetik.

Köszönet minden, a siker elérésében közreműködő munkatársunknak!

Vissza a hírekhez